Oldalunk statisztikakészítéshez és a videók beágyazásához sütiket (cookie) használ.

Kérlek, mutasd meg nékem a te dicsőségedet.

 Mózes második könyve 33:18

Rendszeres alkalmaink

Vasárnap

10:00 - 11:30 Istentisztelet

Szerda

18:00 - 19:00 Bibliaóra

Élő közvetítés archívum

 

 
 

Fogadj örökbe

fogadj orokbe bszsz

Jelnyelvi Biblia

jelnyelviBiblia

Hivatalos bemutatkozás


Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet

 
1894-ben alapított gyülekezetünk a Magyarországi Baptista Egyházhoz tartozik, mely úgynevezett történelmi kisegyházként 1844 óta van jelen hazánkban.

Közösségünk Budapest VIII. kerületében a József utca 12. szám alatt található épületben működik, itt tartjuk istentiszteleteinket és más közösségi programjaink nagy részét is.

Gyülekezetünknek jelenleg közel 170 tagja van, emellett sok gyermek és érdeklődő látogatja közösségünket. Működésünket, tevékenységünk szervezését a közösség által négy évre megválasztott 14 tagú Vezetőség irányítja élén a lelkipásztorral és gyülekezetvezetővel.
 

Gyülekezetünk tevékenységi körei

 
Hitéleti tevékenység, mely magába foglalja a különböző istentiszteleti alkalmakat (vasárnaponként), bibliaórákat (szerda esténként) közösségi találkozásokat (bibliatanulmányozó csoportok, házicsoportok, klubok, kirándulások), generációs programokat (gyermekek, fiatalok, házasok, idősek), ének-zenés programokat (aktívan működő kórusunk és zenekarunk, valamint ifjúsági zenekarunk van), személyes lelkigondozói és lelki beszélgetéseket, tanácsadást, közösségépítő találkozásokat.

Szociális tevékenység
: Fontosnak tartjuk a rászorulók, nehéz helyzetbe került emberek segítését gyülekezetünkön belül és azon kívül is. A gyülekezethez tartozó egyedülálló emberek, illetve családok szükség szerinti rendszeres, vagy rendkívüli támogatása mellett rendszeresen segítő látogatást teszünk a budapesti Erzsébet Kórházban, ahol a pszichiátriai, illetve belgyógyászati osztályon levő betegek felé szolgálunk.

Részt veszünk a börtönmisszióban: a Kozma utcai börtönben szolgálunk a fogvatartottak felé - börtön istentiszteletek keretében az üzenet átadása mellett fontosnak tartjuk a személyes kapcsolatok kiépítését, lelkigondozói beszélgetéseket, mely alkalmat ad a szükségben levők tanácsolására.

Rendszeresen támogatjuk a kiskőrösi és a hajdúböszörményi idősek otthonát (szeretetházat), emellett nyugdíjas klubot működtetünk havi rendszerességgel, ahol a klub program mellett igyekszünk meglátni a szükségeket és azokra valamilyen módon reagálni. Havonta látogatjuk a törökbálinti Arany Alkony idősek otthonát, ahová speciális, időskorúaknak készített programmal és személyes kapcsolatépítéssel, beszélgetésekkel készülünk.

Gyermekmunka: Hálásak vagyunk azért, mert közösségünkhöz sok gyermek tartozik. Számukra vasárnap reggelenként énekes, játékos gyermekfoglalkozásokat tartunk korcsoportonként (5 csoportban), melyek témáját a Bibliából merítjük. Emellett évente több alkalommal rendezünk gyermek programokat, melyek közül kiemelkedik nyári gyermektáborunk, ahol évente kb. száz gyermeket fogadunk.

Ifjúsági munka és prevenció: fontosnak tartjuk a fiatal generáció elérését és megszólítását korosztályos és kultúra közeli programokkal (ifjúsági klub minden pénteken, filmklub havonta, sport, kirándulások, konferenciák stb). Programjaink az egészséges, szenvedélymentes életre készítenek fel és olyan pozitív mintát mutatnak be, melyek követendőek lehetnek a hivatástudat, a célválasztások, az emberi kapcsolatok és párkapcsolatok, és egyéb korunkban kihívást jelentő területeken, valamint erősítik a fiatalok számára különösen fontos közösségi érzést. Mindezt segíti pantomimcsoportunk is, akik a komoly üzenetet különleges formában jelenítik meg. Programjainkon a felmerülő témákat és kérdéseket a Biblia alapján vizsgáljuk. Évente nyári tábort rendezünk, ahol komoly és vidám programokkal, valamint jó közösséggel várjuk az érdeklődőket.

Pénzügyek

 
Kiadásainkat (közüzemi díjak, főállású alkalmazottak bére és járulékai, missziós és szociális kiadások, egyéb költségek) főként adományokból fedezzük. Emellett a lehetőségeket kihasználva igyekszünk pályázati forrásokból is támogatáshoz jutni tevékenységeinkhez. Egyházunk egészének sokat jelent a jövedelemadó 1%-áról javunkra rendelkezők biztatása. (A Magyarországi Baptista Egyház technikai száma: 0286.) Gazdálkodásunk felügyeletét és koordinálását megjelölt prioritásaink alapján gazdasági csapatunk végzi, melyet gazdasági vezető irányít. A gazdasági vezető évente gazdasági beszámolót készít, amit a gyülekezet tagjai hagynak jóvá.
 

Kapcsolat

 
Havonta majd 200 példányban jelenik meg „Testvérek” című gyülekezeti lapunk, melyben elsősorban közösségünk életével kapcsolatos írások, beszámolók, híradások és bemutatkozások kapnak helyet, emellett lelki témájú verseket és egyéb írásokat is közzéteszünk. A lapot önkéntes gyülekezeti tagok vezetésével a közösség szerkeszti.

Havonta elkészítjük program naptárunkat, amit „Hírlevél”-ben teszünk közzé papír alapon és elektronikus formátumban weboldalunkon.

Jelen vagyunk az Interneten: a … weboldalon bemutatkozik gyülekezetünk, valamint ezen a helyen közzétesszük az istentiszteleteinken elhangzott tanítások és előadások hanganyagait és bővebb információt programjainkkal, tevékenységeinkkel, múltunkkal és terveinkkel kapcsolatosan.  

Együttműködés

 
Igyekszünk együttműködni minden olyan szervezettel, magánszeméllyel és gyülekezettel, akikkel céljaink és látásunk megegyezik: baptista gyülekezetek, helyi ökumenikus kapcsolatok, vidéki roma gyülekezet, határon túli missziós kezdeményezések, alapítványok és egyesületek, misszionáriusok és önkéntesek.

Terveink

 
Jövőre vonatkozó tervünk a gyülekezet használatában levő ingatlanrészek átépítése és felújítása hogy korszerűen, a szükséges igényeket kielégítve szolgálhassa gyülekezetünk sokszínű tevékenységét. Folyamatosan keressük a továbblépés, tevékenységünk bővítésének, illetve átalakításának lehetőségét annak érdekében, hogy energiáinkat a megjelenő szükségek és céljaink valós betöltésére fordíthassuk. Ennek fényében keressük a romamisszió lehetőségét kerületünkben, valamint olyan további ifjúsági és gyermekprogramok (pl. ifjúsági kávéház és nyári gyermek napközis tábor) megvalósításának lehetőségét, mely hatékonyan éri el a megcélzott generációt.

Alapvető  információk

 
Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet

Levélcím: 1084 Budapest, József utca 12.

Bankszámlaszám: 11708001-20052126

E-mail: kapcsolat [kukac] jozsefutca [pont] hu
 
Web: www.jozsefutca.hu

Lelkész: Boros Dávid

Levélcím: 1084 Budapest, József utca 12.
Share
  • Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet
  • Lelkész: Boros Dávid
  • Levélcím: 1084 Budapest, József utca 12.
  • Bankszámlaszám: 11708001-20052126
  • Web: www.jozsefutca.hu
  • E-mail:kapcsolat [kukac] jozsefutca [pont] hu
  • Magyarországi Baptista Egyház: www.baptist.hu
  • A Baptista egyház adószáma: 19818513-2-42