Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr!

Boldog az az ember, a ki õ benne bízik.

Zsoltárok könyve 34:9

15 még fontosabb dolog, amikor gyülekezetbe mész

Sok mindenre lehet gondod, amikor templomba, imaházba készülsz. Mikorra menjek, hogyan öltözzek, mi legyen a telefonommal, hogy viselkedjek, vigyek-e perselypénzt, mi az illendő köszönési forma? Ezek mind nagyon érdekfeszítő témák, de a lényeghez nem sok közük van. Az emberek kulturált együttlétének természetesen vannak általános irányelvei és lokális szabályai, melyeknek meg lehet felelni, de az Istennel való találkozás nem ilyen síkon történik. Ezért összeszedtünk néhány olyan irányelvet, ajánlást, melyekről Isten beszél, fontosságukat a Szentírás szavai alapozzák meg.

 1. Vágyódás az egy igaz Isten után — megismerni őt, találkozni és közösségben lenni vele.
 2. Készség a Mindenható imádatára a Krisztus-hívő közösséggel együtt — hangolni a mennyországra.
 3. Odairányított figyelem arra, amit hallani és látni fogsz — mit tudhatsz meg vagy vehetsz észre Istenről, az emberről, önmagadról.
 4. Nyitott értelem, érdeklődés eddig benned meg nem született kérdések és gondolatok iránt — ezek vihetnek előrébb annál, ahol vagy.
 5. Nyitott szív befogadni Isten teljes lényedet érintő munkáját — mert nem csak az elmédhez akar szólni, hanem találkozni és közösséget gyakorolni veled.
 6. Felajánlás arra, hogy nem csak tanítson, hanem a Szentlélek által átformáljon — mert csak így lehet újjá valami, bármi, minden.
 7. Készség arra, hogy ha Isten gyakorlati hitlépésekre biztat, útmutatást, vezetést ad, akkor azt megteszed — mert az előrevezető utat nem elég meglátni, el is kell indulni.
 8. Rendezett vagy a rendezés felé már elindított emberi kapcsolatok — mert embertársaink mindig hűséges fokmérőink.
 9. Nyitottság találkozni és kapcsolatot erősíteni azokkal, akikkel egységben tudod Istent imádni — kincsek vagytok egymás számára.
 10. Készség tanulni azoktól és tanítani azokat, akiknek eltérő a látása a tiedtől — mert gyakran vagyunk eszközök egymás számára a formálódásban.
 11. Bátorság szolgálni Isten népe között tanúságtétellel és minden egyébbel, amit Ő rád bíz — ne vidd vissza magaddal, amit Istennek vagy testvéreidnek átadhatsz.
 12. Törekvés elhozni magaddal mindazokat, akiknek szükségük és nyitottságuk is van az Istennel való találkozásra — mert ami neked élet, az másnak is az.
 13. Döntés elvinni magaddal a jó hírt, az Isten Lelkével áthatott üzenetet azoknak, akinek a környezetedben legnagyobb szüksége van rá — így ők sem maradnak érintetlenül.
 14. És végül — ha mindezek hiányoznak, akkor is gyere, mert azzal egy kockázatos esélyt adsz Istennek, hogy találkozz vele, hogy megszólítson, formáljon, újjá tegyen!
 15. Keress olyan gyülekezetet, ahol ezek a lényegi szempontok vannak előtérben — mert ott fogadnak majd szívesen, és ott találkozhatsz az élő Istennel. Mi is szeretnénk ilyen gyülekezet lenni!

Boros Dávid
lelkipásztor

Share

Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet

 • Levélcím: 1084 Budapest, József utca 12.
 • Bankszámlaszám: 11708001-20052126
 • E-mail:kapcsolat [kukac] jozsefutca [pont] hu
 • Web: www.jozsefutca.hu
 • Lelkész: Boros Dávid