Kérlek, mutasd meg nékem a te dicsőségedet.

 Mózes második könyve 33:18

Rendszeres alkalmaink

Vasárnap

09:30 - 10:00 Imaóra

10:00 - 11:30 Istentisztelet

17:00 - 18:00 Istentisztelet

Minden hónap harmadik vasárnapjának délutánján nem tartunk összejövetelt.

Szerda

18:00 - 19:00 Istentisztelet

Fogadj örökbe

fogadj orokbe bszsz

Jelnyelvi Biblia

jelnyelviBiblia


Élő közvetítés archív

Fűre lépni szabad! - Pillanatképek

Délelőtt az előadás előtt, a Maybe (light?) (éneklésvezető csoport (szerk.)) tagjai szórakoztatnak minket jóféle zenével. Magam is szeretek énekelni, de beleborzongok a gondolatba, hogy úgy kiálljak egy szál mikrofonnal ennyi ember elé, mint András, Márk, vagy ahogy este Dani is tette. Le a kalappal! Ezután egy jelenetet adnak elő az ifi egyes tagjai melyben a „Láss, ne csak nézz!” című rendezvény két napjának fő témájával, a szabadsággal foglalkoznak, s annak mibenlétéről gondolkodtatnak el minket néhány rövid bepillantás formájában, hogy hányféleképpen értelmezhetjük (és értelmezi is a napjaink embere) ezt a fogalmat.

Az első előadó, Pafkó Tamás ezután jön. Én nem hallottam még őt beszélni, de már pár perc után is abszolút pozitív benyomás alakul ki bennem. Ellenben neki kissé nehezebb dolga akad velünk, mert a félénk hallgatóság nem törekszik válaszolni a kérdéseire, melyekkel be kíván minket vonni annak értelmezésébe, hogy mit is jelent az előadás címe: „Szeresd az Istent, és csinálj, amit akarsz!?” Nagyon élvezem és sajnálom, hogy véget ér, ellenben megtudom, hogy délután folytatódik Tamással, így vidámabban hagyom el a nagytermet.

A délelőtti programok után megterített asztalok, és finom leves várja a több mint 120 jelenlevőt. Ebéd közben eszembe villan a tegnap este, hogy akkor még megfordult a fejemben, hogy csak délutánra ugrok be. Erről inkább csöndben maradok, döntöm el magamban – na de most aztán lebuktam :)

Ebéd után úgy döntök, hogy megnézem, hogy milyen élőben a „Beugró” játék. Sajnos a szoros program miatt nem tart sokáig, de azzal vigasztalom magam, hogy bizonyára az elkövetkező programok sem lesznek rosszabbak :) A játékról én Kerekes Szabolcs mátrix beszélgetéseire megyek át, de szimultán működik a Vakond színház, a filmklub, Kántor Tamás fórumbeszélgetése „Szabad választások!” címmel, illetve a nagyobb mozgásigényűek focizni mennek (és hát persze ne feledkezzünk meg a kávéház áldásos nyitva tartásáról!)

Szabolcs mátrixbeszélgetése félig előadássá változik a létszámnak köszönhetően, de erről igazán nem tehet :) Egyszerűen túl sok volt az érdeklődő! Nagyon tetszik, hogy nem csak céltalan terefere vagy hasonló kerekedik ki belőle, hanem mondhatjuk, hogy a gyakorlatban is használható javaslatokat/irányelveket igyekszik adni, illetve átbeszélni velünk, mind a „Szabadok bilincsei” mind a „Szabadság – szerelem!” témák kapcsán.

Mikor véget ér, úgy döntök benézek ismét a "Beugró" második szériájába, ám mikor leülök egyszer csak Áron jelenik meg és elkezd győzködni, hogy… szóval, hogy legyek vakond egy kicsit. Nem tudom hányatoknak volt része már a Vakond-színház nyújtotta főszereplősködésben, nekem ez az első. A „vaksötét szobában” 10 perc alatt leélem a múltbeli és jövőbeli életemet. Nem nagyon tudom megfogalmazni, főleg nem ebben a pár sorban, hogy mi minden fut át az agyamon abban a 10 percben. Annyit mondhatok, hogy igazán szokatlan és különleges élmény…! :)

Az esti előadás előtt ismét egy jelenetet láthatunk, melyet röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy a menny és pokol küzdelme az ember kegyeiért, illetve irányításért (bár a szkeccs szerintem olyan jó, hogy ez a fajta egyszerűsítés szentségtörésnek minősíthető :) ). Magamon is meglepődöm, mikor érzem, hogy elérzékenyülök, habár Bencére kicsit megharagszom aztán, hogy eddig nem árulta el, hogy isteni vér csörgedezik ereiben. :)

Az esti előadáson Tamás tényeket közöl. Olyan tényeket melyek minket mint individuum sértenek, bosszantanak, és mi mégsem szólhatunk bele. Készhelyzet elé vagyunk mindannyian állítva, senki nem kérdezte meg akarod-e: ez van, itt és most kell boldogulnunk. A láthatatlan béklyót, mely minden bizonnyal veszélyesebb, mint a látható, csak Isten veheti le rólunk.

Bár a napnak ez az utolsó hivatalos programja, még sokan maradunk tovább beszélgetni a kávézóban, iszogatni-eszegetni. Aztán lassan elkezdenek szivárogni az emberek, de előtte még számos kedves üzenetet hagynak kint az udvaron található üzenőfalon, mely biztosított arról, hogy nem csak nekem érte meg ma reggel a hétvégi szokásosnál korábban kelnem :)

Tóth Bálint

A 2 napos fesztivált vasárnap a gyülekezettel közösen folytathatjuk. Sólyom Attila gyülekezetünk vezetője tart előadást „Félelmeinktől szabadon” címmel. A fiatalok vezetésével közös gyülekezeti éneklés és bizonyságtételek színesítik még a délelőttöt.
Örömünkre szolgál, hogy mindkét napon sok barát, érdekelődő volt jelen, és Isten szólt hozzájuk is, elindult bennük valamilyen folyamat.

Hálát adunk az egész hétvégéért Istennek!

Dobner Petra

További képek az alkalmakról...

Share

Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet

  • Levélcím: 1084 Budapest, József utca 12.
  • Bankszámlaszám: 11708001-20052126
  • E-mail:kapcsolat [kukac] jozsefutca [pont] hu
  • Web: www.jozsefutca.hu
  • Lelkész: Boros Dávid