Kérlek, mutasd meg nékem a te dicsőségedet.

 Mózes második könyve 33:18

Ifjúsági tábor - Dunaszentbenedek

 

„Számomra ez volt az elmúlt évek legjobb tábora. Csak röviden a legkiemelkedőbb pillanatok: Pafkó Tomi tanításai, Rebeka megtérése, Bögös Nóri góljai focizáskor, Bence alakítása  a Vidámesten, Liptai Gábor amerikai palacsintája reggelire, a Petra-féle bográcsgulyás, beszélgetés utolsó este a tábortűz mellett. Az egyetlen nagy fájdalom, hogy el kellett búcsúznunk Pafkóéktól. Hálás vagyok Istennek mindannyiótokért.”
(Kántor Judit)

 

"Hála okok: a szombati csoportbeszélgetés a megbocsátásról; a hétfői tanítás és a keddi csoportbeszélgetés a gyökereinkről; a hétfői és a csütörtöki strandolás; az esti tábortűz és a személyes beszélgetések; a levelezésen keresztül új ismertségek (minden táborozó a hét elején húzott egy-egy levelező partnert - szerk.); a jó énekek és felszabadult, békés dicsőítés; a Hitbeli megerősödés, elhatározás talentumaim hatékonyabb felhasználásáról; a nagy létszám ellenére egységben lehettünk és jól megosztottuk a feladatokat; a jó szervezés; és a tartalmas programok; az emberek őszintesége és a bizalmas testvéri kapcsolat; a helyszín és a finom, bőséges ételek."
(Bögös Bence)


fiulanyfoci„Éneklések, beszélgetések (csoportos), játékok, előadások, levelezés, babázás, strand.”
(Dobner Teodóra)


„Legjobban a tanítások tetszettek, a téma nagyon jó volt. A csoportbeszélgetések tartalmasak voltak és pörgősek. A játékok érdekesek és viccesek voltak, a levelezés is jól sikerült. Rebeka megtérése volt számomra a legfontosabb! :) A séták, a jó beszélgetések… Dicséretek, énekek nagyon szívhez szólóak voltak, nagyon megérintett. Örülök, hogy eljöttem és lelkileg feltöltődtem! :)”
(Guti Evelyn)


„Vidámest, tábortűz, ITI (Istennel Töltött Idő: egyéni csendesség a hét minden napján - szerk.), énekek, közös játékok, beszélgetések”
(Névtelen)


"Legjobb élményeim: tanítások; üzenetek; a csoportom leánykái :); tábortűz körüli beszélgetés; József musical hallgatás + rejtvény; Emily mosolya; palacsintasütés; kapcsolatok megerősödése és képződése; nevetés (beleértve a vetélkedőket és Vidámestet stb.); énekimádságok, melyek a szívből szólhattak; limonádé; „Dunában ruhában” :); életleckék az Úrtól; Isten érezhető közelsége, szeretete; hegyek- és völgyek, magamon kívül és belül."
(Szabó Mirella)


...Isten jelenlétét és áldásait tapasztalhattuk egész héten. A rekkenő hőségben, és a nem túl luxus körülmények között is adott békességet, jókedvet, szeretetet az Úr a több mint negyven résztvevő szívébe. Tanított minket egymás és a tanítások által. A héten József életének történetén mentünk végig, napról napra egy-egy tanítást hallhattunk az életével kapcsolatban, és ezeket gondolhattuk át saját életünkre vonatkoztatva. Kezdve a Gyökerektől eljutottunk Küldetésünkig. Közben szó esett megbocsátásról, bűnökről, hegyekről és völgyekről, hosszú évek nehézségeiről és Isten csodálatos munkájáról. Azt hiszem nem volt olyan tanítás, ami ne érintett volna mindenkit a fiatalok közül. Mert ugyan mindannyian más élethelyzetben vagyunk, más jelenthet örömöt vagy nehézséget számunkra, de mindenkinek vannak hegyei és völgyei, amiket sokszor nem könnyű átélni, és látni a kiutat a völgyekből. A csoport beszélgetések és tanítások mellett a délutáni programok során lehetőség nyílt egymást más élethelyzetekben is megismerni: vetélkedők, fiú-lány foci, strandolások, palacsintasütés, kirándulás és még sorolhatnánk. A lelki táplálék mellé pedig bőségesen jutott táplálék az asztalunkra is. A nagy hőséget elviselhetőbbé tehettük napi közel 100 liter limonádé elfogyasztásával, és olykor-olykor még fagylalt is kerülhetett az asztalokra az ebéd után.

duna

Számomra jó volt megtapasztalni, hogy mindenki igyekezett a feladatait ellátni, és segíteni a másiknak. Talán jól mutatja ezt az, amikor közös zöldségpucolásba kezdtünk. Szombat-vasárnapra saját magunknak kellett az ebéd főzését is megoldani, mert a hétvégére nem tudtunk rendelni. A szombati napra bográcsgulyást terveztünk, amihez nagyjából 5 kg zöldséget használtunk el. Az egyszerűség kedvéért, ezt a zöldség mennyiséget szerettük volna előző nap délután megpucolni, összevágni. Jó volt látni, hogy az első kérésre rögtön 10-12 fiatal érkezett erre a kis plusz feladatra, és így csak negyedórába telt a zöldségeket előkészíteni, míg ha ez a naposokra marad, akkor lehet, hogy egy órát is eltölthettek volna vele. Ez talán apróság... de sokszor nem kell nagy csodákat keresnünk, mert akkor nem vesszük észre a mindennapi csodákat, amiktől megszépülhet a napunk. Ez nekem sokat jelentett, erőt meríthettem ebből, és a sok mosolyból, amiket a héten láthattam a többiek arcán.

Hálás vagyok Istennek a táborért, gyülekezetünk fiataljaiért, és az Ő áldásáért, ami kísér minket mindennapon és köszönjük gyülekezetünk támogatását tábori hetünkhöz!

Dobner Petra

 

 

 

Share

Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet

  • Levélcím: 1084 Budapest, József utca 12.
  • Bankszámlaszám: 11708001-20052126
  • E-mail:kapcsolat [kukac] jozsefutca [pont] hu
  • Web: www.jozsefutca.hu
  • Lelkész: Boros Dávid