Kérlek, mutasd meg nékem a te dicsőségedet.

 Mózes második könyve 33:18

Gyermek bibliakör

Tervezés, szervezés


Év elején a tanítók összegyűlnek egy közös évnyitó megbeszélésre. A lelkipásztorral közösen imádkoznak az egész éves munkáért. Ezen az alkalmon kialakítjuk a csoportokat és megbeszéljük a csoportvezetők beosztását is. Fontosnak tartjuk, hogy egy-egy csoportban 8-10 főnél lehetőleg ne legyen több gyermek, és minden csoportban legalább két tanító legyen. A zsúfoltság elkerülését a keskenysávú életkori csoportokkal oldjuk meg, míg a két tanítót a problémamentes helyettesítés kívánja meg. Az éves tématervezetet többlépcsős menetben állítjuk össze. A csoportok tanító párjai megbeszélik egymással, hogy az előttük álló évben milyen segédanyagból dolgoznak, mi lesz az év fő célkitűzése. A végleges témák kialakításánál figyelembe veszik az előző csoportok témáit, és a gyerekek életkorának megfelelő igényeket. Célunk a csoportok egymásra épülését elősegíteni.

Az év során minden csoportban előkerülnek a következő témák, a gyerekek befogadóképessége szerint: Biblia, Isten, Jézus, Gyülekezet, Bűn, "Életem".

A bibliai történetek, üzenetek ezek a témakörök köré csoportosulnak a tanítási évben egyenletes eloszlásban.
A megbeszélésen mindig felmerülnek az adott évre vonatkozó új ötletek, feladatok, célok. Ezeket megbeszéljük, és azt is, hogyan fogjuk azokat megvalósítani.

A gyermek-bibliakör a gyülekezetben is szolgál. Hálaadó napon, adventkor, karácsonykor, virágvasárnap, húsvétkor, anyák napján, pünkösdkor, illetve az évzáró gyermekbeszámolóval. Ezek szervezését is elosztjuk egymás között. Mindenki vállal valamilyen részfeladatot, így valóban közös munkát végzünk testvéreinkkel, barátainkkal a gyermekek között.
Share

Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet

  • Levélcím: 1084 Budapest, József utca 12.
  • Bankszámlaszám: 11708001-20052126
  • E-mail:kapcsolat [kukac] jozsefutca [pont] hu
  • Web: www.jozsefutca.hu
  • Lelkész: Boros Dávid