Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr!

Boldog az az ember, a ki õ benne bízik.

Zsoltárok könyve 34:9

Gyermek bibliakör

Csoportok, adottságaink

Gyülekezetünk taglétszámának jelentős részét képezik a gyermekeket nevelő családok. Húsznál több család, 65-70 gyermekkel.

A csoportok foglalkozásai gyülekezetünk különböző termeiben, korcsoportonként folynak.

Gyülekezetünk adottsága, hogy egy nagy imatermünk van, egy alagsori kisterem, két lakásban pedig három-három szoba, amelyeket használhatunk kisebb csoportfoglalkozásokra.

Lehetőségünk van arra, hogy az óvodás és alsó tagozatos iskolás gyermekek egy helyszínen (a magasföldszinti lakásban), a felső tagozatos, illetve középiskolás korú gyermekek ugyancsak közös helyen (a második emeleti lakásban) jöjjenek össze a bibliaórákra.

A gyermekek ezen a két helyszínen, de koruknak megfelelően még tovább bontott csoportokban tanulnak.

Szobáik tágasak, világosak, a terem falait bibliai-igeverses képeslapok díszítik. A kisifjúságnak van teafőzője, hogy az alkalmaik elején egy kötetlenebb teázással kezdjenek, majd egy kis személyes jellegű beszélgetés után terelődjön a szó a biblia-tanulmányozásra. Ezeknél a nagyobb gyerekeknél a szemléltető anyagok minősége is megváltozik. A színes történeteket ábrázoló képeket felváltja az eredeti helyszíneket bemutató fényképek, térképek.

Természetesen ezeknél a csoportoknál is van lehetőség arra, hogy alkalmanként fuzionáljanak, egy-egy ének, illetve jelenet betanulásához.

Share

Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet

  • Levélcím: 1084 Budapest, József utca 12.
  • Bankszámlaszám: 11708001-20052126
  • E-mail:kapcsolat [kukac] jozsefutca [pont] hu
  • Web: www.jozsefutca.hu
  • Lelkész: Boros Dávid