Oldalunk statisztikakészítéshez és a videók beágyazásához sütiket (cookie) használ.

Kérlek, mutasd meg nékem a te dicsőségedet.

 Mózes második könyve 33:18

Rendszeres alkalmaink

Vasárnap

10:00 - 11:30 Istentisztelet

Szerda

18:00 - 19:00 Bibliaóra

Élő közvetítés archívum

 

 
 

Fogadj örökbe

fogadj orokbe bszsz

Jelnyelvi Biblia

jelnyelviBiblia

Hajókirándulás

kirandulas 2 20140828 1328604316Június 9-én, pünkösd hétfőjén került sor a Budapesti Baptista Egyházkerület által szervezett hajókirándulásra. A hajók 9 óra után nem sokkal indultak el Visegrád felé, fedélzetükön a különböző gyülekezetből jelen lévő testvérekkel.

A több mint 3 órás út során lehetőségünk nyílt először gyönyörű fővárosunk nevezetességeinek megtekintésére, testvéri beszélgetésekre, közös éneklésre, bizonyságtételek és beszámolók meghallgatására, egymás megkínálására és finom pogácsák és sütemények megkóstolására.

Az útközben kapcsolatban álltunk családtagokkal és testvérekkel, akik a Duna partján várták a hajó közeledtét, hogy az integetés során is kifejezhessük egymás iránti szeretetünket. Dunakeszi partjánál Esze Leventét és családját köszönthettük távolról, Gödöt elérve pedig Bögös János és családja várta, hogy integethessünk egymásnak. Vácra érve, az ottani testvérek is csatlakoztak hozzánk.

Visegrádra már ebédidőben érkeztünk, ahol a királyi palota melletti lovagi torna területén meleg gulyáslevessel várták a csapatot. Mészáros Kálmán testvér Igei buzdítását követően ki-ki szabadon dönthetett a közel 2 óra eltöltéséről. Voltak akik az étkezést részesítették előnyben, mások a királyi palotát tekintették meg, de lehetőség volt a Salamon torony meglátogatására, vagy lovagi torna megtekintésére. Akadtak, akik a nagy meleg ellenére egészen a Fellegvárig felkapaszkodtak, és olyanok is, akik a Dunaparton élvezték a napot és a vizet. 15.30-kor  indultunk a hajókkal hazafelé.

Gyülekezetünk a kisebbik, a 250 fős hajón utazott, ahol a monori, pilisi, albertirsai, testvérek voltak társaink. A nagy hajón kapott helyet a pengetős zenekar, akik játékukkal megörvendeztették a testvéreket. Hazafele is volt lehetőségünk közösen énekelni és néhány testvért meghallgatni, köztük Újváriné Szabó Anikó testvérnő beszámolóját az Európai Baptista Nőszövetség keretében végzett szolgálatáról. Az egész nap tartó napsütésben kellemes volt a víz közelsége, a hajót körülvevő lágy szellő, a hajónkat elhagyó motorcsónakok utasai és a parton fürdőzők köszöntése mindenkiben kellemes érzést keltett. Örömmel emlékezünk a testvéri közösségre, jó volt együtt tölteni ezt a napot.

Néhány fénykép a hajóútról.

Share
  • Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet
  • Lelkész: Boros Dávid
  • Levélcím: 1084 Budapest, József utca 12.
  • Bankszámlaszám: 11708001-20052126
  • Web: www.jozsefutca.hu
  • E-mail:kapcsolat [kukac] jozsefutca [pont] hu
  • Magyarországi Baptista Egyház: www.baptist.hu
  • A Baptista egyház adószáma: 19818513-2-42