Oldalunk statisztikakészítéshez és a videók beágyazásához sütiket (cookie) használ.

Kérlek, mutasd meg nékem a te dicsőségedet.

 Mózes második könyve 33:18

Rendszeres alkalmaink

Vasárnap

10:00 - 11:30 Istentisztelet

Szerda

18:00 - 19:00 Bibliaóra

Élő közvetítés archívum

 

 
 

Fogadj örökbe

fogadj orokbe bszsz

Jelnyelvi Biblia

jelnyelviBiblia

Ellis Potter: 3 elmélet a mindenségről - Könyvajánló

Most már ugye jó volna tudni mik lehetnek e kérdések? Íme: Vajon mi az emberi élet értelme? Létezik-e élet fájdalom nélkül? Mi a megoldás a szenvedés problematikájára? Hiszem, Istennek van válasza e kérdésekre. A kereszténységen kívüli szellemi irányzatok is kínálnak megoldásként valamit. A könyvben olvashatunk is három irányzatról: monizmus, dualizmus és trinitarianizmus kínálta válaszokról. Lehet, így nagyon idegenül hangzanak ezek az izmusok, mégis a mindennapjainkat átszövik, s embertársaink gondolkozását meghatározzák. Azért az nem titok, az egyik izmus az igazi :)

A szerző több mint 15 évig élt zen-buddhistaként. Tartott előadásokat szerte a világban. Majd egy svájci közösségben, az ismert keresztény író, gondolkodó Francis Schaeffer vezette közösségben jutott keresztény hitre. Most már így tart előadásokat, ír könyvet.

A könyv értéke nem a boncolgatott kérdésekben s ráadott válaszban rejlik pusztán. Hiszen e kérdésekre sokan próbáltak könyv formában megválaszolni. Erénye a stílusában van. Komoly dolgokról könnyedén ír, s azt éreztem, hogy nem maradok le a gondolatmenetben, bár azért sétagaloppnak sem nevezném a ritmusát. Ajánlom szeretettel, akik szeretnek gondolkodni, akiknek szükségük van önmaguknak a válaszokra vagy szeretnének értelmes és egészséges feleletre képesnek lenni, ha e kérdésekkel szembesülnek.

A könyv húsvétig 1750 forint helyett 1600 forintos kedvezményes áron megvásárolható - az alkalmaink végén nyitva tartó - gyülekezeti könyvterjesztésnél.

 

Bemutató a szerzőtől (feliratos)

 

 

Bemutató a szerzőtől (angol nyelvű)

 

 

3 elmélet a mindenségről

(Harmat, 135 oldal, 1750Ft)

 

Share
  • Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet
  • Lelkész: Boros Dávid
  • Levélcím: 1084 Budapest, József utca 12.
  • Bankszámlaszám: 11708001-20052126
  • Web: www.jozsefutca.hu
  • E-mail:kapcsolat [kukac] jozsefutca [pont] hu
  • Magyarországi Baptista Egyház: www.baptist.hu
  • A Baptista egyház adószáma: 19818513-2-42