Oldalunk statisztikakészítéshez és a videók beágyazásához sütiket (cookie) használ.

Kérlek, mutasd meg nékem a te dicsőségedet.

 Mózes második könyve 33:18

Rendszeres alkalmaink

Vasárnap

10:00 - 11:30 Istentisztelet

Szerda

18:00 - 19:00 Bibliaóra

Élő közvetítés archívum

 

 
 

Fogadj örökbe

fogadj orokbe bszsz

Jelnyelvi Biblia

jelnyelviBiblia

Hogyan lehetünk mi, idősek is boldogok?

Ezt követően Huszta Tibor testvér „Ép testben ép lélek” szlogennel köszöntötte vendégeinket: Dr.Czégé Zoltán orvos testvérünket és feleségét Szabadi Babit. Mindketten régi baptisták leszármazottjai. Ismertette Babi önéletrajzát, aki tanár, egészségnevelő végzettségű, átlagon felüli szervezőkészséggel rendelkezik, diplomatikus modorára hamar felfigyeltek az „akkori” egészségügyi vezetők és különböző vezetői feladatokkal bízták meg. Ő lett az országban elsőként kórházi egészségnevelő.

Dr. Czégé Zoltánné Szabadi Babi: „Színes iránytű egészségünk megőrzéséhez”címen mutatta be könyvét, melynek tartalmát megtalálhatjuk az interneten: www.egeszsegvedoegyesulet.hu honlapon, tovább: egészség-védelem-saját kiadványok alatt a fenti címen.

A Galaták 5:22 versét idézte, mely a lélek gyümölcseit sorolja fel. Hangsúlyozta a pozitív gondolkodás tényét, milyen a hozzáállásunk önmagunkhoz. Fontos tényező az öröm, a derű. Mindennek örülni kell, a rosszban is van valami jó. Legyen életcélunk a példamutatás gyermekeinknek, unokáinknak. Dicsérjünk meg mindenkit. Ne mondjunk rosszat a másikra. Legyünk mértékletesek /megelégedettek/ mindig, mindenben.

Az egészségünk megóvása érdekében a következő tételeket emelte ki: 5o %-ban genetikai hajlamot örököltünk, 4o %-ban saját életmódunk dominál, 1o %-ban határozhatjuk meg a környezeti hatást. Elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer menjünk el szűrővizsgálatokra. Mozogjunk, tornázzunk naponta. Az étkezésünknél legyünk takarékosak, rágjuk meg jól a falatokat. Együnk mértékkel és kevés cukrot használjunk, helyette inkább kevés mézet, több zöldséget, gyümölcsöt. /Ezékiel 4:9 verse is egy útmutatás/.

Szabó Mária

Share
  • Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet
  • Lelkész: Boros Dávid
  • Levélcím: 1084 Budapest, József utca 12.
  • Bankszámlaszám: 11708001-20052126
  • Web: www.jozsefutca.hu
  • E-mail:kapcsolat [kukac] jozsefutca [pont] hu
  • Magyarországi Baptista Egyház: www.baptist.hu
  • A Baptista egyház adószáma: 19818513-2-42