Oldalunk statisztikakészítéshez és a videók beágyazásához sütiket (cookie) használ.

Kérlek, mutasd meg nékem a te dicsőségedet.

 Mózes második könyve 33:18

Rendszeres alkalmaink

Vasárnap

10:00 - 11:30 Istentisztelet

Szerda

18:00 - 19:00 Bibliaóra

Élő közvetítés archívum

 

 
 

Fogadj örökbe

fogadj orokbe bszsz

Jelnyelvi Biblia

jelnyelviBiblia

Bemerítés

Isten lelkével a Bibliában hol galambként (Mt 3, 16), hol lángnyelvként (ApCsel 2, 3) találkozunk. A Lélek hangja mindenképp kapcsolatban áll a bemerítéssel, amit maga Jézus Krisztus hagyott ránk példaként, amikor Ő maga is fontosnak tartotta szolgálata kezdetén, hogy Keresztelő János által a Jordánban bemerítkezzék.
Ezen a pünkösdön gyülekezetünk a Szentlélektől áradó örömmel és Isten iránti tisztelettel állhatott meg az Úr templomában. Először is megható volt kibontani a megújult imaház bemerítő medencéjét, látni benne az előkészített vizet, a medencét szegélyező gyönyörű fehér virágkompozíciókat. Ezek a külső jelek igazi tartalmukat akkor kapták meg, mikor az ünneplő gyülekezet gyűrűjében ott állhattak fehérruhás testvéreink, kik hitük vallomására, bizonyságtételük megpecsételésére úgy döntöttek, hogy vállalják a teljes alámerítést. Tanúságot tettek megváltozott életükről, a „hazaérkezésről”, arról a felfedezésükről, hogy életük érték Isten kezében, céljuk lett szolgálni Őt.
A fehérruhások: Szomor Tamás, Nádler László, Guti Evelin, Katona Rebeka. Mindegyikük bizonyságtételében megjelentek a háttérben tanúskodó hűséges Krisztuskövetők, akik bátorításukkal, imáikkal támogatták őket életük lépéseiben, segítséget adva megértő szeretetükkel a végső döntés meghozatalában. A nagypapa, a fiatal hitves, az édesapa. Evelin sokat vívódott, helyét keresve, míg ki tudta mondani az igent Krisztus hívó szavára. Rebeka nagyapja kezét fogva jött imaházba kicsi korában, s a tapasztalt szeretet légköre vonta közel Megváltójához. László, akkor még „csak” kedvesével lépett be először az imaház kapuján, nyitott szívvel fogadta az igét. Azóta boldog családban élhetnek két-három hónapos kisfiukkal. Tamás pedig bizonyságát adta, hogy a gyülekezetben töltött gyermekkor nem múlik el nyomtalanul, még akkor sem, ha ideig-óráig más utakon kereste az értékeket. Krisztus szeretete visszahívta őt az „Atyai házhoz”. Az ünnep örömét beárnyékolta egy hirtelen jött betegség, ami az ötödik bemerítkezésre készülő fiatal testvérünket megakadályozta, hogy most itt álljon a többiek mellett. A sürgősen szükségessé vált műtét mindegyikünket elgondolkodtatott, s még odaszántabb imára késztetett. Kiss Regina, aki a gyülekezet színe előtt már vallást tett döntéséről most távol kellett, hogy maradjon, de helyzetét ismerve az egész gyülekezet emelte fel hangját, Isten oltalmát, gyógyító erejét kérve érte és családjáért.
A bemerítési alkalmakon mindig különös fénnyel csillannak meg a tekintetek. Aki már hosszabb ideje járja Krisztus útját, azért könnyezik, mert a megtett úton tapasztalt isteni jelenlét hálára indítja; aki hozzátartozóját kísérte el, azért, mert olyan megható látni az örömét, a megilletődését. S aki „csak úgy” van itt, az sem kerülheti ki a Lélek jelenlétének erejét. A hullámsír, ahogyan képiesen elődeink nevezték a bemerítő medencét, üzenet. Ember, neked Istenre választ kell adnod! Itt állnak előtted, akik megtették, kövesd őket a döntéseddel!
Ujváriné Szabó Anikó
Képek az alkalomról...
Share
  • Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet
  • Lelkész: Boros Dávid
  • Levélcím: 1084 Budapest, József utca 12.
  • Bankszámlaszám: 11708001-20052126
  • Web: www.jozsefutca.hu
  • E-mail:kapcsolat [kukac] jozsefutca [pont] hu
  • Magyarországi Baptista Egyház: www.baptist.hu
  • A Baptista egyház adószáma: 19818513-2-42