Kérlek, mutasd meg nékem a te dicsőségedet.

 Mózes második könyve 33:18

15 még fontosabb dolog, amikor gyülekezetbe mész

 1. Vágyódás az egy igaz Isten után — megismerni őt, találkozni és közösségben lenni vele.
 2. Készség a Mindenható imádatára a Krisztus-hívő közösséggel együtt — hangolni a mennyországra.
 3. Odairányított figyelem arra, amit hallani és látni fogsz — mit tudhatsz meg vagy vehetsz észre Istenről, az emberről, önmagadról.
 4. Nyitott értelem, érdeklődés eddig benned meg nem született kérdések és gondolatok iránt — ezek vihetnek előrébb annál, ahol vagy.
 5. Nyitott szív befogadni Isten teljes lényedet érintő munkáját — mert nem csak az elmédhez akar szólni, hanem találkozni és közösséget gyakorolni veled.
 6. Felajánlás arra, hogy nem csak tanítson, hanem a Szentlélek által átformáljon — mert csak így lehet újjá valami, bármi, minden.
 7. Készség arra, hogy ha Isten gyakorlati hitlépésekre biztat, útmutatást, vezetést ad, akkor azt megteszed — mert az előrevezető utat nem elég meglátni, el is kell indulni.
 8. Rendezett vagy a rendezés felé már elindított emberi kapcsolatok — mert embertársaink mindig hűséges fokmérőink.
 9. Nyitottság találkozni és kapcsolatot erősíteni azokkal, akikkel egységben tudod Istent imádni — kincsek vagytok egymás számára.
 10. Készség tanulni azoktól és tanítani azokat, akiknek eltérő a látása a tiedtől — mert gyakran vagyunk eszközök egymás számára a formálódásban.
 11. Bátorság szolgálni Isten népe között tanúságtétellel és minden egyébbel, amit Ő rád bíz — ne vidd vissza magaddal, amit Istennek vagy testvéreidnek átadhatsz.
 12. Törekvés elhozni magaddal mindazokat, akiknek szükségük és nyitottságuk is van az Istennel való találkozásra — mert ami neked élet, az másnak is az.
 13. Döntés elvinni magaddal a jó hírt, az Isten Lelkével áthatott üzenetet azoknak, akinek a környezetedben legnagyobb szüksége van rá — így ők sem maradnak érintetlenül.
 14. És végül — ha mindezek hiányoznak, akkor is gyere, mert azzal egy kockázatos esélyt adsz Istennek, hogy találkozz vele, hogy megszólítson, formáljon, újjá tegyen!
 15. Keress olyan gyülekezetet, ahol ezek a lényegi szempontok vannak előtérben — mert ott fogadnak majd szívesen, és ott találkozhatsz az élő Istennel. Mi is szeretnénk ilyen gyülekezet lenni!

Boros Dávid
lelkipásztor

Share

Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet

 • Levélcím: 1084 Budapest, József utca 12.
 • Bankszámlaszám: 11708001-20052126
 • E-mail:kapcsolat [kukac] jozsefutca [pont] hu
 • Web: www.jozsefutca.hu
 • Lelkész: Boros Dávid