Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr!

Boldog az az ember, a ki õ benne bízik.

Zsoltárok könyve 34:9

Hogyan lehetünk mi, idősek is boldogok?

NYUGDÍJAS KLUB 2O14. február 13-án

nyugdíjas klub 2014 februárHuszta Tibor testvér köszöntésével kezdtük meg ez évi első alkalmunkat, majd Újvári Ferenc lelkipásztor testvér a 133. Zsoltárt olvasta fel, mely Dávid zarándokéneke. „Ó, mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek!” Említette, hogy ez a kis közösség a 8. születésnapját fogja ünnepelni. Arra bátorította a testvéreket, hogy legyen titka ennek a közösségnek az, hogy örömeiket, bánataikat megosztják egymással. Ennek az évnek az áldása erősítsen meg bennünket egyénileg, hogy egymást is erősíteni tudjuk.

Ezt követően Huszta Tibor testvér „Ép testben ép lélek” szlogennel köszöntötte vendégeinket: Dr.Czégé Zoltán orvos testvérünket és feleségét Szabadi Babit. Mindketten régi baptisták leszármazottjai. Ismertette Babi önéletrajzát, aki tanár, egészségnevelő végzettségű, átlagon felüli szervezőkészséggel rendelkezik, diplomatikus modorára hamar felfigyeltek az „akkori” egészségügyi vezetők és különböző vezetői feladatokkal bízták meg. Ő lett az országban elsőként kórházi egészségnevelő.

Dr. Czégé Zoltánné Szabadi Babi: „Színes iránytű egészségünk megőrzéséhez”címen mutatta be könyvét, melynek tartalmát megtalálhatjuk az interneten: www.egeszsegvedoegyesulet.hu honlapon, tovább: egészség-védelem-saját kiadványok alatt a fenti címen.

A Galaták 5:22 versét idézte, mely a lélek gyümölcseit sorolja fel. Hangsúlyozta a pozitív gondolkodás tényét, milyen a hozzáállásunk önmagunkhoz. Fontos tényező az öröm, a derű. Mindennek örülni kell, a rosszban is van valami jó. Legyen életcélunk a példamutatás gyermekeinknek, unokáinknak. Dicsérjünk meg mindenkit. Ne mondjunk rosszat a másikra. Legyünk mértékletesek /megelégedettek/ mindig, mindenben.

Az egészségünk megóvása érdekében a következő tételeket emelte ki: 5o %-ban genetikai hajlamot örököltünk, 4o %-ban saját életmódunk dominál, 1o %-ban határozhatjuk meg a környezeti hatást. Elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer menjünk el szűrővizsgálatokra. Mozogjunk, tornázzunk naponta. Az étkezésünknél legyünk takarékosak, rágjuk meg jól a falatokat. Együnk mértékkel és kevés cukrot használjunk, helyette inkább kevés mézet, több zöldséget, gyümölcsöt. /Ezékiel 4:9 verse is egy útmutatás/.

Szabó Mária

Share

Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet

  • Levélcím: 1084 Budapest, József utca 12.
  • Bankszámlaszám: 11708001-20052126
  • E-mail:kapcsolat [kukac] jozsefutca [pont] hu
  • Web: www.jozsefutca.hu
  • Lelkész: Boros Dávid